Moeders op de loonlijst
VGN heeft in haar kwartaalmagazine Markant ruim aandacht besteed aan ouderparticipatie in onze organisatie. Joyce-House krijgt landelijk veel reacties op dit innovatieve initiatief.
Het interview en de foto’s vertellen precies het verhaal over hoe onze aanpak in de praktijk positief werkt.
We bedanken Johan de Koning voor het prachtige interview en Martine Sprangers voor de pakkende foto’s. Het volledige interview leest u hier

Interview VGN met onze bestuurder
Ouders hebben vaak een helder beeld van wat het beste is voor hun kind. En ze kunnen hulp bieden in een krappe arbeidsmarkt. Dus nam bestuurder Irene Bernsen van zorgorganisatie Joyce House ouders van cliënten in dienst. Niet meer dan logisch, vindt ze: ‘Mensen zeggen soms: is dat niet vragen om problemen? Nee, zeg ik dan, dit is keihard nodig. En de zorg kan ook wel een beetje lef gebruiken.’
Het volledige interview leest u via deze link:
Logische stap: neem ouders in dienst | Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (vgn.nl)
De winnaar is …
Een feestelijke dag! Vorige week heeft PIDZ bekend gemaakt dat ons project “betaalde participatie van ouders/verwanten” als winnaar uit de inzendingen is gekozen. Vandaag ontvingen wij de bijbehorende prijs uit handen van PIDZ -Hetty van Dommelen en Frank Gerrits.
We zijn super trots op de erkenning voor ons project. Een enorme opsteker voor onze organisatie.
Op dit moment hebben wij drie ouders die betaald participeren in de zorg aan hun kind. Wij geloven in een win/win voor onze bewoners, ouders/verwanten en medewerkers omdat het bijdraagt aan sociale binding en levenskwaliteit. Dat zien we ook in de praktijk. Deze fantastische donatie van PIDZ gaan wij inzetten om ons pilotproject in 2023 verder uit te rollen.

Joyce-House heeft succes met betaalde ouderparticipatie
Joyce-House heeft haar eigen visie op werken in de gehandicaptenzorg. Al na een korte periode zien we met de inzet van ouderparticipatie meerwaarde voor de teams, de bewoners, ouders en onze bedrijfsvoering. We zien grote winst in de praktijk: ouder en kind houden meer contact, de ouder wordt gesteund door professionals, het kind ziet de eigen ouder ook in zijn eigen ‘huis’. Marjon Keller vertelt over haar ervaringen als meewerkende ouder op onze locatie in Wolvega.
Het volledige artikel verscheen op 23 september in de Steenwijker courant. U leest het hier .
Wat anders denken op kan leveren!
Stichting Joyce-House kijkt op een innovatieve manier naar het optimaliseren van de kwaliteit van zorg. Joyce-House heeft een duidelijke visie op (gehandicapten)zorg en vindt dat het welzijn van de bewoner altijd op de eerste plaats staat. Om dit ook daadwerkelijk te kunnen bieden is het belangrijk dat de teams zelfstandig en kosteneffectief hun werk kunnen uitvoeren. We hebben gemerkt dat dit in de praktijk best lastig is vanwege de grote tekorten op de arbeidsmarkt. Dit vraagt dus om het met lef anders te organiseren!
Lees hier het volledige persbericht over wat anders denken ons oplevert!
Joyce-House breidt uit met twaalf woonplekken in Overijssel
Vrijdag 11 maart en zaterdag 12 maart zijn activiteiten georganiseerd op onze woonlocatie in Smilde aan de Bonkelaar 2. We gaan panelen ontwerpen en schilderen in de gang, organiseren een beauty/welllnessmiddag en koken en eten samen met bewoners en vrijwilligers.
Dus hou jij ook van nagels lakken, haar föhnen, of ga je liever knutselen en schilderen? Ben jij goed in fotografie of juist in voor verkleedpartijtjes? Heb jij creatieve ideeën?
Er zijn nog een paar plekjes vrij. Doe ook mee!
Wil jij je aanmelden voor een activiteit dan kan dat via NLdoet https://bit.ly/3v0ieHT
Stichting Joyce-House sloot gisteren, 20 januari, een overeenkomst met Vanboeijen: per 1 mei 2022 gaat zij de zorg leveren in Villa Parkzicht, het pand aan Aastraat 2 in Steenwijk. Met deze nieuwe locatie breidt de stichting haar activiteiten uit naar Overijssel.
Derde locatie Stichting Joyce-House
Stichting Joyce-House is een kleinschalige aanbieder van complexe zorg aan ernstig meervoudig beperkte (jong)volwassenen. In 2017 opende ze in Smilde een eerste locatie, waar twaalf mensen uit deze doelgroep onderdak vonden. Op 1 januari 2021 breidde de stichting uit met een tweede locatie in Wolvega. Met deze derde locatie in Steenwijk, die twaalf woonplekken telt, zet de stichting een volgende stap naar bestendige groei.
Passende invulling
De huidige zorgverlener Vanboeijen, heeft verleden jaar aangegeven op termijn de ondersteuning en begeleiding op deze locatie te willen stoppen. In afstemming met de wettelijk vertegenwoordigers zijn diverse zorgorganisaties gepolst of zij de zorg op deze locatie wilden voortzetten. Yonas Tewelde, voorzitter raad van bestuur Vanboeijen: “We zijn verheugd dat uit de verschillende mogelijkheden Joyce-House de organisatie is die straks aan de bewoners van Villa Parkzicht de zorg gaat leveren, wat aansluit bij de wensen van de bewoners en hun ouders en verwanten. En dat hierdoor de continuïteit van zorg aan de bewoners op deze locatie voor de toekomst is gewaarborgd.” Johan de Kruijf, directeur van Stichting Joyce-House: “We zijn blij dat we de zorg gaan leveren op deze locatie en in goed overleg met Vanboeijen tot een oplossing zijn gekomen. Zo kan de hechte groep bewoners bij elkaar blijven wonen.”
Midden in de samenleving
Gezien het grote tekort aan woonruimte voor mensen met een ernstig meervoudige beperking wil Stichting Joyce-House binnen nu en vier jaar doorgroeien naar een totaal van tachtig bewoners, verspreid over Drenthe, Friesland, Groningen en Overijssel. Over een vierde locatie is het stichtingsbestuur in gesprek met een gemeente in Groningen. Kenmerkend voor alle locaties is dat ze midden in een woonwijk gelegen zijn. Hiermee onderstreept Stichting Joyce-House haar visie, die stoelt op inclusiviteit: “Midden in een woonwijk staan we midden in de samenleving”, aldus De Kruijf.