Joyce-House breidt uit met twaalf woonplekken in Friesland
Stichting Joyce-House tekende maandag 2 november een contract voor de huur van het pand aan de Koninginnepage 2 in Wolvega. Met deze nieuwe locatie breidt de stichting haar activiteiten uit naar Friesland.
Tweede locatie Stichting Joyce-House
Stichting Joyce-House is een kleinschalige aanbieder van complexe zorg aan ernstig meervoudig beperkte (jong)volwassenen. In 2017 opende ze in Smilde een eerste locatie, waar twaalf mensen uit deze doelgroep onderdak vonden. Met de opening van deze tweede locatie in Wolvega, in januari 2021, komen daar twaalf woonplekken bij. Gezien het grote tekort aan woonruimte voor ernstig meervoudig beperkten wil Stichting Joyce-House binnen nu en vijf jaar doorgroeien naar een totaal van tachtig bewoners, verspreid over Drenthe, Friesland en Groningen. Over een derde locatie is het stichtingsbestuur in gesprek met een gemeente in Groningen.
Ruimte voor bewoners en medewerkers
Op de nieuwe locatie in Wolvega is nog plaats voor acht nieuwe bewoners met een complexe medische zorgvraag (denk hierbij aan epilepsie- of beademingszorg). Daarnaast heeft Joyce-House nog vacatures voor begeleiders en verzorgenden: www.joyce-house.nl/werken/vacatures/
Kwaliteitsrapport 2020
Vandaag hebben wij ons nieuwe kwaliteitsrapport online gezet.
In het kwaliteitsrapport legt Joyce-House verantwoording af. Wie zijn wij, welke ervaringen hebben wij en wat willen wij in de toekomst verder verbeteren. We bieden zorg waarin niet de beperkingen centraal staan, maar juist de mogelijkheden, de kansen op ontwikkeling die passen bij de individuele wensen en behoeften van de bewoner.
Dit is maatwerk. Dat doen wij met hart, hoofd en handen.
Joyce-House sluit zich aan bij de VGN
Professionele zorg aan mensen met een handicap is een groot en kostbaar goed. Daarom is Joyce-House lid geworden van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN), de branchevereniging van professionele zorgaanbieders in de gehandicaptenzorg. Het is bijzonder dat wij ons als relatief kleine zorginstelling kunnen aansluiten bij zo’n belangrijke partij in de zorgwereld.
De VGN vertegenwoordigt de branche in het publieke debat en gaat de dialoog aan met maatschappelijke partijen en andere stakeholders. Zo komen we aan tafel bij belangrijke overleggesprekken en weten we precies wat er in de markt gebeurt.
Het VGN-lidmaatschap stelt ons in staat om nog slagvaardiger op te treden in een snel veranderende zorgwereld. En om – conform de visie van de VGN – toegankelijke, professionele zorg te blijven leveren tegen aanvaardbare kosten. Zorg die gericht is op een zo volwaardig mogelijk bestaan en een goede kwaliteit van leven.
Donatie ontvangen!
Jaarlijks doneert het bedrijf SKK Kozijnwacht in Assen, aan het einde van het jaar een gift aan een goed doel, maatschappelijk betrokken instelling. SKK Kozijnwacht heeft ons laten weten dat voor 2018 is de keuze gevallen op het Joyce-House. We zijn hier bijzonder blij mee en danken SKK Kozijnwacht hartelijk voor deze gulle donatie.
Joyce-House overlegt over ontwikkeling
Een hei-overleg, heet dat zo mooi in managementtermen. Op de hei of niet, Joyce-House gaat in overleg. Over de ontwikkelingen van de organisatie voor de komende periode. Bij dat overleg zijn nogal wat medewerkers betrokken. Daarom is Joyce-House minder goed bereikbaar in de periode van 15 tot en met 19 januari 2018. De telefoon wordt wel opgenomen. Vanaf maandag 22 januari is iedereen weer goed bereikbaar. Vol met nieuwe plannen en ideeën voor de toekomst!
Cliëntenraad geïnstalleerd
In oktober 2017 kwam de Cliëntenraad voor het eerst bij elkaar. Deze behartigt de gemeenschappelijke belangen van bewoners, logees en deelnemers van de dagbesteding.
Het gaat daarbij om beleidsmatige onderwerpen, maar ook om zaken zoals kwaliteitsbeleid, privacy, voorlichting, bejegening en behandelaanbod. Een voorbeeld uit de praktijk: de cliëntenraad informeert de ouders over de mogelijkheden van zwemmen en paardrijden voor de bewoners.
De leden zijn Peter Marttin (voorzitter, vader van Ella), Betsy Speelman (secretaris, moeder van Niels) en Inge Nieboer (secretaris, moeder van Marc).
Joyce-House ontvangt PREZO Gouden Keurmerk
‘Kwaliteit in de zorg’. Een bekende term, maar wat wordt er nu eigenlijk mee bedoeld? Wie bepaalt wat kwaliteit concreet betekent, hoe wordt dat gemeten en welke instellingen voldoen daar wel of niet aan?
De nog maar net geopende zorgorganisatie Joyce-House in Smilde besloot zich door te laten lichten door het Utrechtse kwaliteitsinstituut Perspekt. Deze heeft een instrument ontwikkeld om op een objectieve manier te meten of er sprake is van kwaliteit in de zorg. Ook beschikken ze over een openbaar register waarin iedereen kan zien of zorginstellingen voldoen aan de door hen ontwikkelde standaarden, voor zover ze door hen beoordeeld zijn.
Joyce-House, een organisatie voor jongeren met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking, heeft de beoordeling met glans en wimpel doorstaan. Een opvallende prestatie voor een organisatie die nog maar net zijn eerste instelling in het Drentse Smilde geopend heeft. De beoordeling was dusdanig positief dat Perpekt besloot om Joyce-House het PREZO Gouden Keurmerk toe te kennen. PREZO staat voor PREstaties in de ZOrg en kijkt in de eerste plaats naar het daadwerkelijke resultaat van de zorgverlening. Dat is een breuk met het vooral focussen op protocollen en het naleven daarvan. Ook belangrijk, maar daarmee wil de mens nogal eens onderbelicht raken in de zorg.
Precies die menselijk maat staat centraal bij Joyce-House. Bewoners weten zich gezien en gehoord en voelen zich snel thuis. Het feit dat niet hun beperking centraal staat maar juist hun mogelijkheden, zal mede verklaren waarom Joyce-House het Gouden Keurmerk heeft ontvangen.
Joyce-House Smilde feestelijk geopend
Enkele honderden bezoekers waren zaterdag 10 juni jl. getuige van de feestelijke opening van de nieuwe zorgorganisatie Joyce-House in Smilde. Bewoners, ouders, medewerkers en buurtbewoners vierden samen de komst van negen jongeren met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking in de Molenwijk.
In een grote feesttent op het Evenemententerrein werden de bezoekers toegezongen door een koor van bewoners en medewerkers van Joyce-House. Met de onthulling van een drietal panelen die waren beschilderd door de bewoners, hun ouders en de medewerkers, was de opening een feit.
In de voormalige kerk De Zaaier vestigde stichting Joyce-House haar eerste locatie gericht op jongeren met een beperking. De naam van de stichting is afkomstig van de dochter van de oprichter, Johan de Kruijf. Door een medische fout direct na de bevalling werd Joyce ernstig beperkt. Des te specialer was het dat zij samen met prof.dr. Hans Büller, destijds directeur van het ziekenhuis waar de fout gemaakt werd, afgelopen zaterdag de opening verrichtte.
Stichting Joyce-House staat voor een bijzonder betrokken manier van zorg leveren. Het motto is: van beperking naar ontwikkeling. Behoeften en wensen van de bewoners en de deelnemers aan de dagbesteding staan centraal. Zorg is daarbij een onderdeel van een groter geheel, passend in de totale omgang van mens tot mens. Dat in Smilde de locatie midden in een woonwijk staat is niet toevallig. Bewust is gekozen voor het samenbrengen van de buurt en jongeren met een beperking. De opening, bijgewoond door veel buurtbewoners, was daar meteen een mooi voorbeeld van.