Betaalde ouderparticipatie

In 2020 is Joyce-House gestart met betaalde ouderparticipatie in de zorg. Dit betekent dat het mogelijk is dat ouders bij ons in dienst treden. We zien met de inzet van ouderparticipatie meerwaarde voor de teams, de bewoners, ouders/verwanten en onze bedrijfsvoering.

Hoe waardevol dat is zien we in de praktijk. De ouder hoeft de dagelijkse zorg niet meer alleen te dragen en ervaart van dichtbij hoe de dagen bij Joyce-House verlopen. Ouder en kind houden meer contact, de ouder wordt gesteund door professionals, het kind ziet de eigen ouder ook in zijn eigen ‘huis’ en met de ouder hebben we een betrokken ervaringsdeskundige in huis.

Met ons project wonnen we eind vorig jaar de prijsvraag “Met zorg verbonden” van PIDZ voor het initiatief dat een langdurige en positieve bijdrage levert aan de levenskwaliteit van een kwetsbare groep in Nederland. Dat leverde veel positieve pers op.

Ons initiatief werd massaal opgepikt door lokale en landelijke media. Hieronder een overzicht van de publicaties over ouderparticipatie binnen Joyce-House.

Interview met Madelon, Renate en Judith in Klik magazine
Interview met Bart en Marjon
Interview Irene met VGN
In de schijnwerpers gezet in (VGN) Markant
Opname uitzending “Dit is Holland” RTL-4
PIDZ prijsvraag …….. de winnaar is