Crowdfunding spraakcomputers voor Amber & Jacqueline – doe ook mee!

U kunt een bijdrage overmaken via de QR code of rechtstreeks op bankrekeningnummer
NL38ABNA0822943123 t.n.v. Joyce-House – Crowdfunding spraakcomputers.

Amber en Jacqueline wonen bij Joyce-House. Twee jonge vrouwen die door een geboortetrauma volledig verlamd zijn geraakt. Hun brein werkt volop en hun verlangen om deel te nemen aan de wereld om hen heen is groot. Spraakcomputers geven hen letterlijk een stem en eigen regie op hun communicatie

Amber kan met haar ogen via de computer typen wat ze met ons wil delen. De computer spreekt het voor haar uit. Via de computer is zij in staat om met haar familie te appen en te mailen. Ze is actief op facebook met haar pagina  spasmes en ze is de deejay van de woongroep. Haar huidige spraakcomputer is 7 jaar oud en nodig aan vervanging toe. Repareren is niet meer mogelijk. Als de spraakcomputer het begeeft heeft Amber geen stem meer. Dit is haar grootste nachtmerrie

Amber over haar spraakcomputer: ‘Het is mijn alles, ik kan niks zonder mijn tobii ook niet roepen. Het is mijn stem.’

De spraakcomputer van Jacqueline is verouderd en kapot. Zij heeft geen wifi/internet nodig omdat ze de computer alleen gebruikt voor de directe communicatie met haar familie en de medewerkers. Zij is nu afhankelijk van haar ogen met ‘ja en nee’ op gesloten vragen. Zielsgraag wil zij ook zelf weer aan het woord komen.

Daarom starten we deze crowdfunding want zonder een spraakcomputer hebben Amber en Jacqueline geen stem, geen toegang tot internet, geen mogelijkheid te appen of mailen met ouders of bijvoorbeeld muziek te luisteren. Dan blijven alleen de ogen over om te communiceren en te ‘antwoorden’ op gesloten vragen:  ‘Ja’ is met de ogen van boven naar beneden bewegen en ‘nee’ van links naar rechts. U begrijpt: dat kan heel frustrerend zijn en is ook zeer vermoeiend voor de ogen.

Normaalgesproken wordt een spraakcomputer vergoed door de zorgverzekering, met de restrictie dat iemand thuis moet wonen. Als je in een zorginstelling woont vervalt helaas de vergoeding. Het is voor een zorginstelling onbetaalbaar om uit eigen middelen de spraakcomputers te financieren.

We weten dat het bedrag van €40.000 voor twee computers een enorm bedrag is. We zetten alles op alles dit bedrag met verschillende acties op te halen. Via onze website en social media delen wij de voortgang.  

Helpt u ook mee dit bedrag bij elkaar te brengen in het belang van deze twee mooie mensen?  Want de spraakcomputer biedt hen de mogelijkheid voor een volwaardig leven.